E-mail
INFÓ: 06-1-345-5800
2024. április 18., Andrea,Ilma
Utolsó frissítés: 2022-08-10 - 14:29|

Két megoldást is kínálunk, amellyel Ön könnyedén elkészítheti saját CLP címkéit!

2015 júniusában lejár a vegyszerek kötelező CLP (osztályozás, címkézés és csomagolás) címkézésére vonatkozó átmeneti időszak az Európai Unióban. Júniust követően minden veszélyes vegyi anyagon és keveréken előre meghatározott CLP-címkének kell lennie. A CLP egy kötelező érvényű Európai Uniós szabályozás, amely egyebek mellett kötelezővé teszi a veszélyes vegyszereket tartalmazó termékek egyértelmű azonosítását. Címkézési és csomagolási követelmények veszélyes anyagokra és készítményekre vonatkoznak. Készítsen saját biztonsági jelölést, amikor arra éppen szüksége van! Két megoldást is kínálunk, amellyel Ön könnyedén elkészítheti saját CLP címkéit!

A szállítónak a forgalomba hozatalt megelőzően a csomagolásban lévő anyagot vagy keveréket a CLP szerinti címkézéssel kell ellátnia, amennyiben:

  • az anyag veszélyes besorolású
  • a keverék legalább egyféle, a meghatározott határérték felett veszélyesként osztályozott anyagot tartalmaz

A CLP-szabályok mindazokra a cégekre vonatkoznak, amelyek veszélyes vegyi anyagot vagy azt tartalmazó keveréket állítanak elő, illetve forgalmaznak az Európai Gazdasági Térség (EGT) piacán. Tehát nemcsak a gyártók tartoznak a rendelet hatálya alá, hanem az importőrök és újraimportálók is, valamint egyes árucikkek készítői, továbbá a szállítók és forgalmazók, sőt a kiskereskedők is. Az Ön cégének kötelezettségei attól függnek, hogy az ellátási lánc mentén hol foglal helyet.

2015. június 1-jén a következő szabályok lépnek életbe:

  • az anyagokat kizárólag a CLP szerint kötelező osztályozni;
  • a keverékeket kizárólag a CLP szerint kötelező osztályozni, címkézni és csomagolni, de a DPD szerint már osztályozott, címkézett, csomagolt és 2015. június 1. előtt forgalomba helyezett (vagyis a „polcokon lévő”) anyagokat csak 2017. június 1-ig kell átcímkézni és átcsomagolni;
  • az anyagok és keverék CLP szerinti osztályozását kötelező feltüntetni a biztonsági adatlapon.

 

CLP CÍMKÉZÉS • Egy címkén minden figyelmeztető mondatnak (H mondat) szerepelnie kell. • Egy címkén nem szerepelhet hatnál több óvintézkedésre vonatkozó mondat (P mondat), kivéve, ha a veszélyek  jellegének és súlyosságának kifejezése érdekében szükséges.

CÍMKE MINIMÁLIS TARTALMA • Szállító neve, címe, telefonszáma • Mennyiség • Termékaznosítók ( CAS#, EC#, IUPAC név) • Veszélyt jelző piktogramok • Figyelmezetések (Veszély, Figyelem) • Figyelmeztető mondatok • Óvintézkedésre vonatkozó mondatok • Kiegészítő információs mező (biocid, engedélyszám)
CÍMKE ÉS PIKTOGRAM MÉRETE*
A csomag űrtartalma Címke méretek /mm/ Piktogram méretek /mm/
Legfeljebb 3 liter Ha lehet legalább 52x74 Legalább 16x16
3 liternél nagyobb, de legfeljebb 50 liter Legalább 74x105 Legalább 23x23
50 liternél nagyobb, de legfeljebb 500 liter Legalább 105x148 Legalább 32x32
500 liternél nagyobb Legalább 148x210 Legalább 45x45
* Eltérés speciális esetekben lehetséges


Készítsen saját biztonsági jelölést, amikor arra éppen szüksége van! Két megoldást is kínálunk, amellyel Ön könnyedén elkészítheti saját CLP címkéit! Költséghatékony megoldás a piacvezető Zebra Technologies megbízható, tartós, gyors nyomtatói közül bármelyik kiválasztása. A nyomtatóhoz szállítjuk a CLP előírásoknak megfelelően előnyomtatott etikettet, festékszalagot, illetve a címketervező programot. A címkékre a változó adatok egyszerűen, gyorsan rányomtathatóak. Így Ön egy teljes CLP címkézési rendszert vásárol.Címke mérettől függően, napi 100 - 1000 db címke nyomtatáshoz a Zebra asztali nyomtatóit, 1000db feletti mennyiség esetén pedig az ipar nyomtatókat ajánljuk.

CAB XC-sorozat: XC4 és XC6 nyomtatók - speciális GHS címke nyomtatók kétszínes nyomtatás.

A nyomtatók két darab, sorba rendezett termál transzfer nyomtató egységből állnak, egy címke egyidejűleg történő két színű - pl. piros és fekete - nyomtatáshoz lettek kifejlesztve.

  XC4
Nyomtatási felbontás dpi 300
Nyomtatási szélesség mm 105,6
Nyomtatási sebesség mm/sec 125
  XC6
Nyomtatási felbontás dpi 300
Nyomtatási szélesség mm 162,6
Nyomtatási sebesség mm/sec 125

  Bővebben itt olvashat az XC nyomtatókról.

Vegye fel szakértőnkkel a kapcsolatot!     email